Kiekkomatka Pohjois-Amerikkaan

Monelle jääkiekkofanille unohtumaton kokemus ja haave on päästä katsomaan NHL ottelua livenä Yhdysvaltoihin tai Kanadaan. Pohjois-Amerikassa kaikki on suurta ja myös jääkiekko on hyvin seurattu urheilulaji. Monet lähtevät matkaan ja käyvät tutustumassa useisiin kaupunkeihin ja otteluihin. Miten tällaiselle matkalle voi lähteä? Käymme tässä muutamia vinkkejä läpi, miten NHL kisamatkan järjestäminen onnistuu.

Helpoin tapa lähteä matkaan on hankkia valmis pakettimatka, jonkin tapahtuman järjestäjän kautta. Tapahtumajärjestäjät varmistavat valmiiksi haluamasi joukkueen osalt akaiken, jotta sinun reissusta tulisi onnistunut. Matkaan kuuluvat yleensä lennot, majoitus ja otteluliput. Tapahtumajärjestäjien osalta ehdot voivat vaihdella ja käytännöt voivat olla erilaisia. Myös kohteessa on tiedettävä millaisia kulkuvälineitä tulee käyttämään ja, miten ottelu paikalle pääsee. Riippuen järjestäjästä paketit voivat sisältää erilaisia palveluita ja hinnat myös vaihtelevat sen mukaisesti. Tähän vaihtoehtoon kannattaa tutustua ja käyttää aikaa eri toimittajien vertailuun ja kilpailutukseen.

Yksi tapa on järjestää matka itse. Netissä on monia palveluita, joista lentojen, majoituksen ja vuokra-auton järjestäminen on helppoa ja nopeaa. Sovelluksiin täytyy ainoastaan lisätä matkakohde ja ajankohta ja vaihtoehdot tulevat nopeasti silmien eteen. Paikan päälle pitää varmistaa ottelun lippujen saatavuus. Tämä voi vaihdella alueittain ja esimerkiksi, mitä pohjoisemmaksi mennään sitä suositumpaa jääkiekko on. Silloin lippujen metsästäminen voi olla vaikeaa ja voi joutua kääntymään sivustojen puoleen, jossa fanit myyvät omia kausilippuja toisten käyttöön. Paikan päällä kannattaa tietenkin tutustua muihin saatavilla oleviin palveluihin. Lue lisää esimerkiksi tästä palvelusta. 

Monesti matkalle lähteminen vaatii suunnittelua ja asioiden valmistelua mutta vaikeaa se ei ole ja aina voi valita valmiin paketin, jossa on kaikki hoidettu puolestasi. Tämä kaikki riippuu siitä, miten paljon on valmis käyttämään rahaa jääkiekko matkan eteen. NHL ottelun näkeminen on kuitenkin kokemus, joka kannattaa kokea.